Lintopdrachten overslaan Verdergaan naar hoofdinhoud

Betalen met automatische incasso

Wilt u een machtiging voor automatische afschrijving regelen? Vult u dan het formulier 'Automatische incasso' in, dat u hier kunt vinden bij de Downloads. Het formulier kunt u digitaal invullen en u kunt een kopie afdrukken voor uw eigen administratie.

Betalen met een automatische incasso heeft voordelen
Het is mogelijk te betalen met een automatische incasso. Hebt u dit aangegeven? Dan worden de premies binnen 45 dagen van uw rekeningnummer afgeschreven. Betalen met een automatisch incasso heeft voordelen:

  • U betaalt altijd op tijd. U hebt hierdoor nooit extra kosten.
  • U hoeft maar één keer een handtekening te zetten.
  • U mist nooit een betaling.
  • U houdt controle over uw eigen rekeningnummer. U kunt onterechte betalingen altijd terug laten storten.

Niet alle nota's worden automatisch geïncasseerd
Er zijn nota's die niet automatisch van uw rekeningnummer worden afgeschreven. Namelijk: nota's die u 'opgelegd' krijgt en rentenota's. Deze maakt u zelf over ook al hebt u ons gemachtigd. Bij een rentenota en een opgelegde nota is ook altijd een acceptgiro toegevoegd.  

Wanneer gaat de automatisch incasso in?
Een automatisch incasso gaat pas in na de verwerkingsdatum van het verzoek en is pas actief bij de eerstvolgende Opgave Loon en Premie.

Wijzigen rekeningnummer
Wijzigt het rekeningnummer van uw onderneming? Geef dit dan snel aan ons door. U vindt het formulier 'Gegevens wijzigingen' hier bij de Downloads.