Lintopdrachten overslaan Verdergaan naar hoofdinhoud

Wijziging Opgave Loon en Premie

Vanaf januari 2016 veranderen de processen voor uw opgave loon en premie (OLP).  De voorbereidingen zijn in volle gang.

Eerste toegang tot nieuw systeem
Inmiddels heeft meer dan de helft van de werkgevers haar gegevens al ingevuld. De werkgevers waarvan wij de gegevens hebben ontvangen, krijgen in november een brief met daarin een autorisatie voor het nieuwe systeem.  Hiermee krijgen zij als eerste toegang tot het nieuwe systeem. Hier kunnen zij hun persoonlijke gegevens beheren en vanaf 2016 hun aangifte doen. Vanaf 2016 is het dan mogelijk om de eerste opgave van loon en premie in te voeren in het systeem.
 
Heeft u uw gegevens nog niet aangevuld?
Vul dan direct uw gegevens aan. Hiermee voorkomt u problemen bij uw aangifte van loon en premie in 2016. Het is namelijk belangrijk dat u de personen of instanties machtigt die namens uw bedrijf de aangifte mogen doen. Dit kunt u zelf zijn, een medewerker van uw bedrijf of een administratiekantoor. Voor elk aansluitnummer moet u een aparte machtiging worden afgegeven.

Vul direct uw gegevens aan 

Verzorgt u als dienstverlener de aangiften voor een werkgever in de bouwnijverheid?
Als uw opdrachtgevers u nog niet gemachtigd hebben om de aangifte voor hen te doen vragen wij u om hen hier op te attenderen. U kunt ze daarbij verzoeken om de machtiging zelf te regelen. 


Lees meer over PRINS en de wijzigingen per 2016