Lintopdrachten overslaan Verdergaan naar hoofdinhoud

Inloggegevens nieuw systeem als eerste naar werkgevers

Zoals aangekondigd komt er vanaf 2016 een nieuw systeem voor het aanleveren van de pensioenaangifte. De afgelopen maanden hebben wij u opgeroepen om uw gegevens aan te vullen via het online formulier. Hierop heeft circa 80% van de werkgevers gereageerd. Dank hiervoor.  Het online formulier is inmiddels gesloten. Het is nu tijd voor de volgende stap in de voorbereiding richting 2016.
 
Volgende stap: inloggegevens nieuw Selfservice Werkgevers Portal (SWP)
De volgende stap in de voorbereiding naar het nieuwe systeem is het verstrekken van inloggegevens voor SWP, de nieuwe portal voor pensioenaangifte.  In november verzenden wij deze inloggegevens naar alle werkgevers waarvan alle gegevens bekend zijn.  Met deze inloggegevens kunt u inloggen via https://pensioenaangifte.apg.nl
 
Lees meer over de Selfservice Werkgevers Portal

Verzorgt u als dienstverlener de aangiften voor een werkgever in de schoonmaaksector?
Als een werkgever u heeft gemachtigd  voor het afhandelen van de pensioenaangifte,  ontvangt u ook inloggegevens voor SWP. Eind 2015 ontvangt u deze gegevens. Hiermee heeft u toegang tot het systeem en kunt u de pensioenaangifte voor uw klanten verzorgen.
 
Wat kunt u doen in de nieuwe portal?
Tot 2016 is de nieuwe portal opengesteld om uw gegevens te controleren en eventueel te wijzigen. Zijn de juiste partijen gemachtigd om uw aangifte te doen? Kloppen uw contactgegevens? Het is belangrijk dat dit goed in ons systeem staat, omdat u hiermee bepaalt wie er toegang heeft tot uw gegevens en wie er namens uw bedrijf pensioenaangifte kan doen. Verder sturen wij u vanaf 2016 geen brieven meer. We informeren u dan per e-mail. Daarom is het belangrijk dat de juiste contactgegevens in de portal staan.
Vanaf 2016 hebt u via de portal inzicht in de status van uw aanlevering van pensioengegevens. Dit is mogelijk voor de aanlevering van gegevens over 2016. Meer informatie en instructies over het gebruik van de portal volgen. 
 
Lees meer over de veranderingen in 2016
 
Hebt u uw gegevens nog niet aangevuld?
Het online formulier om uw gegevens in te vullen is inmiddels gesloten. Als u uw gegevens nog niet heeft aangevuld, nemen wij in november telefonisch contact met u op om uw gegevens aan te vullen.